Oj vad länge sedan

DT   21 augusti, 2019   Kommentarer inaktiverade för Oj vad länge sedan

Det var bra länge sedan jag skrev något inlägg och det finns många anledningar till det. Men någonstans har det varit skönt att få fokusera på det som varit viktigt och då har lusten och kraften inte infunnit sig till att blogga.

Nu har allt stabiliserat sig igen och jag har börjat hitta mina rutiner i träningen och målen för de närmaste två åren är uppsatta.

Förra året genomförde jag en svensk klassiker och jag gjorde även ett försök till att putsa total tiden med ett sista försök under Vasaloppet. Som kanske många kommer ihåg så var det urusla förhållanden med kraftigt snöfall vilket gjorde att mitt mål med att kapa 32 min för att nå en totaltid under 20h sprack mer eller mindre innan start. Väl i mål så var jag 1h långsammare än året innan vilket gjorde att det blev en total tid på 20 h och 31 min vilket jag förvisso är väldigt nöjd med men det finns ändå ett litet irritation att jag var så nära att nå superklassikern.

I helgen var jag i Kalmar och hejade på min bror och några kompisar som körde Ironman Kalmar, ni som följt mig här vet att det varit ett av mina mål i min 5-årsplanen som jag satt upp men som jag har behövt revidera flera gånger mest p g a två cam/pincer operationer. Jag skulle stått på startlinjen i Juli i år för att genomföra Ironman 70.3 Jönköping (en halv ironman) men jag kände att jag inte var tillräckligt bra förberedd och då bestämde jag mig 3 veckor innan för att inte ställa upp. Det var ett tufft beslut för jag är rätt säker på att jag hade kunnat genomföra och klara tävlingen men det är inte så jag funkar. Jag vill känna att jag tränat tillräckligt och att jag känner mig förberedd och kan genomföra uppgiften på ett sätt som jag tycker är ok.

Nu siktar jag framåt och i nästa inlägg kommer mer info om de närmaste två åren.