Dags för CAM/PINCER operation nr2!

DT   30 november, 2016   Kommentarer inaktiverade för Dags för CAM/PINCER operation nr2!

ortho-center

Idag är det dags för operation igen, den här gången är det vänster höftled som skall fixas med hjälp av en CAM/PINCER operation. Mattias Ahldén  på Ortho Center/ IFK-kliniken är ortopeden som kommer utföra operationen. Idag är det exakt 2 år och 2 dagar sedan jag var inne och opererade den högra höften på Carlanderska, redan då så sa ortopeden att vi ses om några år igen och nu är det dags igen. Den här gången blir operationen på Ortho Center av den enkla anledningen att min tidigare ortoped Páll Jónasson har flyttat tillbaka till Island och inte längre är kvar på Carlanderska. Hade han varit det så hade jag valt Carlanderska igen men eftersom han inte är kvar så finns det bara ett alternativ kvar för mig.

Jag har den senaste månaden haft rejält ont både i höft och rygg och ser verkligen fram emot att få operationen gjord. För er som inte vet så innebär en CAM/PINCER operation en pålagring på övergången mellan lårbenshuvudet (caput) och lårbenshalsen (CAM) samt en ”utväxt” på ledpannan som kallas PINCER.  Vill ni läsa mer och förstå mer i detalj så gå in och läs mer här.

Återkommer om några dagar när jag återhämtat mig med en status rapport!