Mina misstankar stämde!

DT   10 november, 2016   Kommentarer inaktiverade för Mina misstankar stämde!

ortho-center

I måndags var jag igen på Ortho Center/ IFK-kliniken för att träffa ortopeden Mattias Ahldén. Efter att mina smärtor eskalerat så var det skönt att träffa en läkare för att reda ut om det var det jag befarat. Jag blev väldigt bra bemött och berättade kort om min historia kring problemen i vänster ben och hur dessa har eskalerat till att smärta i höften, höftböjaren och ryggen.

Mattias började med att kontrollera min rörlighet i höften, styrka och reflexer därefter så skickade han ner mig till röntgen för att ta bilder på både vänster och höger höft. Bara några minuter efter röntgen så satt jag tillsammans med Mattias och tittade på bilderna. Han kunde snabbt konstatera att höger höft såg bra ut enligt förväntan, vänster höftled där syntes det däremot tydligt att jag hade pålagring på övergången mellan lårbenshuvudet (caput) och lårbenshalsen och kallas CAM samt en ”utväxt” på ledpannan som kallas PINCER. (läs mer här)

Jag fick två alternativ, ett göra en operation så snart som möjligt och bli av med besvären, dessutom så vet jag vad som väntar när det gäller operation och rehab. Det andra alternativet var att köra rehab i 3 månader, besvären kommer eventuellt minska man inte försvinna och för eller senare är blir det ändå dags för operation. Valet var ganska enkelt, operation! Och så fort det bara är möjligt så jag kan påbörja min rehab och komma tillbaka i ordentlig träning igen.

Största besvikelsen i allt detta är att jag måste avbryta min klassiker som jag och min bror bestämde oss för att göra tillsammans i vår 5-årsplan. Planen får ännu en gång ett avbrott med operation nummer två, så frustrerande! Det kommer dock inte hindra mig från att så snart jag är frisk gå på klassikern igen och färdigställa min 5-årsplan om än något försenad.

Operationsdatumet är satt, 30 november skall vänster höft opereras! Det känns tryggt att det är Mattias som gör operationen, fick direkt förtroende för honom.