Träningshelg – midsommar

DT   26 juni, 2016   Kommentarer inaktiverade för Träningshelg – midsommar

Inför midsommarhelgen ändrades våra planer några dagar innan. Det innebar att vi firade midsommar själva och med god mat och en hel del träning. Helgen började med att jag under torsdag eftermiddag tog en MTB premiärtur tillsammans med en arbetskamrat. På midsommaraftons morgon så stack jag och min fru iväg för att springa tillsammans. Vi åkte till Skatås och joggade drygt 4 km tillsammans. Min fru har precis börjat springa och tränar inför Finalloppet i höst som ingår i Göteborgsklassikern. Hon blir duktigare och duktigare trots stora problem med luftrören och allergi.

Efter vår löptur tillsammans bestämde jag mig för att springa hem istället för att ta bilen. Jag bestämde mig för att springa Bohusleden/Vildmarksleden hem och det blev jobbigare än jag trodde framför allt p g a den höga luftfuktigheten. På eftermiddagen åkte vi med familjen upp till Kåsjögården och insöp lite midsommarstämning, barnen framför allt dottern och min fru dansade lite runt midsommarstången.

På midsommardagens morgon hade jag kommit överens med min bror att vi skulle sticka ut springa med utgångspunkt vid Bertillsons stuga. Jag ville gärna få en visning över lite olika stigar och leder som man kan följa för att springa hem från t ex jobbet. Det blev 10 km traillöpning på morgonen, trots att vi stack ut tidigt så var det kvavt och fuktigt i luften även den här dagen. Jag förundrades över hur korta vissa avstånd är och det blev en kul trailrunda.

Idag var det dags igen den här gången med min son. Hans träningar har slutat nu under sommarlovet och vi kom överens att under midsommarhelgen skall vi ut och springa en runda. Vi stack ut strax efter kl 8 och valde att springa en runda runt prästtjärn och lägga på lite traillöpning mot kåsjön för att sedan vända tillbaka till prästtjärn. Det blev en mysig löprunda med sonen och som han springer. Jag märkte direkt att det fanns fart i hans ben trots att han vaknade lite trött efter att ha sovit dåligt under natten. Han älskar verkligen att springa i skogen och framför allt på stigar. Även idag var det varmt och fuktigt och det var superskönt de få gångerna vi sprang emot lite löv som var blöta efter nattens regn. Eftersom Vansbro inte är så långt borta behövde jag komma iväg och simma innan helgen var över. Jag fick med mig min fru och direkt efter jag duschat så stack vi iväg till Kristinedal för lite simning. Det blev 1500m, 500m insim crawl och dolme sedan 500m intervaller för att avsluta med 500m simning varannan längd med dolme.

En härlig midsommarhelg är snart till enda, det har blivit mycket kvalitetstid med familjen med god mat och en hel del träning. Nu är slår jag mig ner i soffan för lite EM-fotboll.

  • Torsdag: 18 km MTB cykling
  • Fredag: 4,1km + 9,6km löpning
  • Lördag: 10km löpning
  • Söndag: 5,6km löpning, 1500m simning