Inför finalloppet!

DT   28 oktober, 2014   Kommentarer inaktiverade för Inför finalloppet!

Gårdagens träning gick riktigt bra, det var backintervaller och jag bestämde mig för att vara lite förnuftig och inte ge 100% i alla intervallerna för att undvika max belastning av knät. Passet kändes riktigt bra och jag hade hur mycket kraft som helst. Jag gick på ca 85% i alla intervallerna vilket kändes bra och jag kände inte av knät någon gång under hela passet.

Varje tisdag så har jag och min son kommit överens om att gå ut och springa på kvällen efter skola och jobb så även idag. Min son tränar både innebandy och friidrott och tycker det är riktigt roligt med löpning. Han har varit med på några tävlingar och sett sina klubbkamrater stå på pallen vid några tillfällen. För ca en vecka sedan sprang han Sävedalsloppet 1km och kom på 13 plats av 48 startande på tiden 5,26 vilket är riktigt bra. Direkt efter loppet när vi kom hem så frågade han om vi inte kunde gå ut och springa lite oftare för han vill så gärna bli bättre och också ta medalj.

Senaste 1,5 månaden har vi lyckats komma ut varje vecka och det är lite roligt och se hans framsteg. Idag provsprang vi kommande finalloppsbanan (till helgen är det dags för både honom och mig) för andra gången. Vi sprang 2 varv och utökade varje varv med en lite extra sväng totalt blev det 4 km. Jag har försökt få honom att mentalt inse att backarna ”skall du vinna över” och idag var det en fröjd att se hur han bokstavligen ”dödade backarna” för att sedan bibehålla farten. När vi kom i mål så hade jag en mycket nöjd son och pappa var självklart riktigt stolt.

Till middag blev det en favorit i repris, en enkel räksallad på en bädd av vitkål med lite olika tillbehör såsom ägg, avokado, salladsärtor, paprika, tomat, brieost och två riktigt goda räkröror.