2 dagar kvar

DT   23 februari, 2018   Kommentarer inaktiverade för 2 dagar kvar

På söndag är det dags att åka Vasaloppet Öppet Spår. Den här veckan har jag tagit det väldigt lugnt eftersom jag var mör efter sportlovsveckan där det blev en hel del längdåkning. Jag hade tänkt att köra crosstrainer under mitten av veckan men kände att kroppen behövde återhämta sig. I tisdags var jag iväg och tog massage och det var verkligen välbehövligt. Många stela muskler, fokus var nacke, axlar, rygg, sätesmusklerna och vader.

Jag börjar lära känna min kropp och hur den reagerar framför allt har jag lärt känna min rygg med tanke på att jag under senaste året har en för trång ryggrad där vissa nerver kommer i kläm. Har insett värdet av att gå iväg och ta massage men även komma iväg till en osteopat för att se kontrollera att ryggen inte har låst sig.

2018-02-20 18.02.20

Idag fredag bär det av mot Mora med min fru. Imorgon agerar jag hejarklack då hon tar sig an tjejvasan och därefter blir det att ladda och komma i säng så att jag åtminstone får några timmars sömn innan jag kl 0330 tar vasaloppsbussen till starten i Sälen. Allt är packat och klart och jag ser fram emot att komma iväg. Igår åt jag lunch med en chefskollega och hon berättade hur vackert och fint vasaloppsspåret är och påminde mig om att inte glömma att njuta av hela upplevelsen. Dessutom så bad hon mig lyssna lite extra i första backen om hur det låter när så många sätter i stavarna i den krispiga snön. Hon tyckte det var magiskt och lät nästan som en svärm syrsor, det skall jag verkligen lyssna efter.

Prognosen ser sådär ut snöfall i Sälen och ner mot -10 grader, dock skall snöfallet avta ju närmare Mora vi kommer. Men den hinner ändras några gånger och det blir vad det blir. Visst har jag ett eget tidsmål men allt hänger på hur kroppen mår och hur förhållandena ser ut.

En sak är säker, Vasaloppet Öppet Spår skall avklaras!