Sportlovet – 117km längdskidåkning

DT   19 februari, 2018   Kommentarer inaktiverade för Sportlovet – 117km längdskidåkning

Tillbaka efter en härlig sportlovsvecka i Sälen med familjen samt bror med familj. Sportlovet innebar även en möjlighet till att få fler mil i kroppen inför Vasaloppet Öppet Spår. Planen var klar, att försöka komma ut på morgonen med brorsan innan familjen vaknat och innan backarna öppnade. Vi fick varierande underlag varje morgon allt ifrån magiska morgnar med krispiga och fina spår till snöfall och disigt. Vi varierade oss genom att åka olika spår mer eller mindre varje dag vilket var riktigt roligt. Dessutom så blev det även en runda tillsammans med min fru som också står på startlinjen på lördagens Tjejvasa.

2018-02-13 08.15.222018-02-13 08.32.30

Totalt blev det drygt 117km längdåkning under veckan och sedan december förra året så har jag åkt ca 520km längdåkning på snö. Redo eller inte på söndag om knappt en vecka är det upp till bevis. Sista dagen innan hemresan så fick jag alla i stugan att tippa på vilken tid det blir under Öppet Spår. Jag har givetvis ett eget mål men allt hänger på vad vi får för väder och hur spåren blir. Vad de tippade kommer lite längre fram när det börjar dra ihop sig. Den som kommer närmast bjuder jag på middag.

Förutom längdåkning blev det även mycket utförsåkning med sonen och pulka åkning med dottern. Min fru och jag turas som vanligt om att åka skidor med sonen och pulka med dottern det blir halvdagar vilket passar mig alldeles utmärkt.

2018-02-13 14.30.02

Imorgon skall jag iväg på massage och sedan blir det nog att ställa sig på crosstrainern några minuter under mitten av veckan innan det är dags för avfärd mot Mora på fredag.