Naprapat vers Osteopat

DT   1 december, 2017   Kommentarer inaktiverade för Naprapat vers Osteopat

I flera veckor har jag försökt att bli bättre men med undantag från några få ljusglimtar så har status varit mer eller mindre lika illa. Domningarna har fortsatt och jag har mer eller mindre inte kunnat gå obehindrat på flera veckor. Jag har haft problem när jag går, står och när jag ligger ner. Stramningarna  och värken i benet har varit ett stort problem för mig och det har påverkat mig enormt mycket. Inte nog med att jag inte kunnat träna så har det stört min sömn och mycket energi på dagarna har gått åt till att försöka hålla mig upprätt. Förutom att jag gått på massage har jag den senaste månaden även startat med bikram hot yoga. I tron att mer rörlighet, värme och stretchning skull hjälpa mig så har jag på alla sätt försökt att göra allt för att vända det onda. De senaste tre veckorna har jag även gått till en naprapat för att se om han kan hjälpa mig och förstå vad det är som stör. Som jag tidigare berättat så har jag Spinal Stenos och det gör att jag lite stramningar ner på vänster utsida vad men det har inte hindrat mig under sommaren och hösten utan med den vetskapen så har jag kört på som vanligt enligt läkarens ordination. Men att ha stramningar till att knappt kunna gå och än mindre träna så har den senaste månaden varit ett djupt svart hål.

Efter tre naprapatbesök så har det knappt blivit bättre över huvudtaget. Naprapaten har fokuserat på akupunktur dels på muskelfästen på utsida lår, säte och höftböjarfästet. Det har varit en pärs och gjort riktigt ont eftersom dessa fästen och muskler varit stenhårda och inte mjuka och följsamma som de skall vara. Innan varje behandling så tittade naprapaten på min rygg och jag fick böja mig ner och vrida mig och olika håll. Innan jag bokade in mig till första naprapat tillfället så försökte jag få en tid hos en osteopat som har hjälpt mig med inpingement i axlarna (här provade jag också först naprapat innan jag slutligen vände mig till en osteopat). Han hade dock inga tider eftersom han skulle operera sig och därav naprapatbesöket. Efter tredje besöket i början av veckan och ett verkningslöst resultat så hörde jag av mig igen till min osteopat och då fick jag rekommenderat två andra jag kunde vända mig till. Jag ringde direkt i onsdagskväll och fick en tid idag. Jag berättade om min historik och han undersökte mig sedan genom att titta på hur jag rörde mig och hur min rygg fungerade. Efter en liten stund så säger han att min högra höft har ”ramlat ner” vilket innebär att jag snebelastar över mot vänster sida. Han sa till mig att detta löser vi idag på sin höjd nästa gång, jag reagerade på vad han sa och tänkte ”du skämtar”. Han knäckte till min nacke och olika delar av ryggen samt gjorde lite andra justeringar. Efter detta så var höfterna parallella igen, innan jag lämnade honom så frågade jag honom vad jag skulle tänka på framöver och om han trodde att mina domningar och smärta kommer att avta.

Ha sa ”du behöver inte springa milen imorgon” men de närmaste dagarna kan du gå lite längre eller simma. Rullskidor är perfekt för dig och löpningen är den aktiviteten som är mest utsatt men det skall inte behöva hindra dig. Jag hade svårt att tro honom än mindre att domningarna och smärtan ”bara sådär” skulle försvinna. Jag fick med mig några stretch övningar som jag framför allt skulle göra efter att jag sprungit för att hålla tillbaka höger höft.

Under eftermiddagen och kvällen så är smärtan och domningarna helt borta, är detta verkligen på riktigt?? Jag kan gå igen obehindrat, det skall bli spännande och se om jag kan sova inatt eller om värken kommer krypandes som alla andra nätter de senaste veckorna.

Nu håller vi tummarna!!!!