Kroppen strejkar mot allt jag gör!

DT   19 november, 2017   Kommentarer inaktiverade för Kroppen strejkar mot allt jag gör!

Efter mina CAM/PINCER operationer så trodde jag någonstans att jag var färdigrenoverad. Allt har känts hyfsat bra sedan min rehab och jag har kunnat träna bra och varierat hela tiden trots att det stramat ner i benet p g a mina förträngningar i ryggraden. För ca fyra veckor sedan gick jag på rullskidorna och hittade några bra tider i samband med att sonen tränade. Första veckorna gick bra och jag kände ett bra flyt både i mängd och i träningsvariation.

frustration

Sedan två veckor tillbaka har dock kroppen reagerat kraftfullt på allt jag har gjort. Oavsett efter vilken typ av träning så har den protesterat genom att det smärtat i ryggslutet (ländryggen) och att mitt vänsterben från knät och ner i foten domnar när jag framför allt står upp och går. När jag sitter avtar domningarna helt men så fort jag står upp eller går kommer de tillbaka. Det känns som om när foten sover fast utan att det sticker och vilket innebär en viss osäkerhet och olust när man går eller står upp. Jag vet att jag får leva med att det stramar ner i foten p g a mina förträngningar i ryggen men detta är riktigt olustigt och väldigt frustrerande. Jag har de senaste veckorna gått iväg och fått massage och det har hjälp lite men jag blir inte av med problemen. I veckan som var tog jag mig även till en naprapat och han hittade ett muskelfäste vid höftböjaren som var allt annat än följsamt, ”stenhårt som en bandyboll”, han satte lite akupunktur på muskelfästet och jag trodde för ett ögonblick att jag skulle ramla av britsen. Nålen vek sig av kramperna i muskelfästet men efter behandlingen så kändes det något bättre. Jag har en ny tid i veckan och hoppas innerligt att det hjälper så att dessa domningar försvinner annars får jag vända mig någon annanstans för hjälp. Just nu känns det oerhört frustrerande eftersom jag precis hade påbörjat träningen inför Vasaloppet Öppet Spår.