Två steg framåt och ett stag bak

DT   15 oktober, 2017   Kommentarer inaktiverade för Två steg framåt och ett stag bak

Jag har under några månader försökt vara ordentlig med hur hårt jag går på i min träning och då tänker jag främst på löpningen. Det har inte varit helt smärtfritt efter sommaren och jag har fått lite små bakslag. För någon en månad sen så kände jag hur det ibland klicka till och smärtade till i min ljumske mot höftböjaren. Jag har vid de tillfällena varit tvungen att sakta ner och hålla tillbaka, detta har pågått till och från under en period vilket gjort att jag medvetet inte varit med i någon av de snabbare fartgrupperna för att inte irritera detta mer än nödvändigt.

Under den senaste månaden har allt känts bra förutom min konstanta smärta/stramande från rygg ner i låret och vaden som jag tydligen verkar få leva med. Smärtan har ner på utsidan låret och ner förbi knät och till vaden har tilltagit när det knäppt till i ljumsken vilket känns väldigt skumt. Jag har försökt att återuppta mina rörlighetsövningar och börjat lägga lite mer tid på att stretcha igenom kroppen lite då och då. Inför torsdagens tröskelpass så hade kroppen känts bra under en längre tid och i flera månader så har jag hållit mig lugn på dessa pass och varit med i 05:30 gruppen. Det har varit lugna och behagliga pass där jag hängt med på ett relativt enkelt sätt. Inför i torsdags så skulle både 05 och 05:30 gruppen utgå ifrån samma runda 12km från stugan runt lilla delsjön och åttan tillbaka. Jag tänkte direkt att idag skall jag prova att hänga med i 05 gruppen. Vi startade och allt kändes toppen, jag kunde trycka på i backarna och kände mig stark hela tiden. Inför sista fartdelen på 20 min så fick vi möjlighet till frifart, jag tvekade lite till en början men bestämde mig efter några minuter att köra på. Jag fick med mig en klubbkompis och vi drog iväg från övriga gruppen. Allt kändes bra tills det var ca 5 min kvar av fartdelen då det helt plötsligt efter en nedförsbacke klickade till i min ljumske och jag utropade aj! Jag blev direkt tvungen att sakta ner och kände hur jag började haltade, efter några minuter så började det släppa lite men jag vågade inte riskera något utan jag lunkade tillbaka till stugan. Under natten som gick så värkte ljumsken och ilningarna från ryggen ner i vaden gjorde sig ordentligt påminda. Idag söndag några dagar senare känns det ok och i morse stack jag ut för en löprunda i skogen för att känna på hur allt stod till. Jag kände av stelhet under rundan men det klickade aldrig till trots att jag sprang i skogen bland rötter, stenar och luriga stigar där jag fick fokusera på min stegisättning.

I veckan blir det lite rullskidor och lite mer rörlighetsövningar innan jag på torsdag ger mig på veckans tröskelpass den här gång tillbaka i 05:30 gruppen. Här gäller det att skynda långsamt det är inte förrän nästa år till Lidingöloppet som jag skall vara i riktigt bra form och fram tills dess så gäller det att hålla sig hel och kunna träna övriga delar eftersom det blir revansch på ”En Svensk Klassiker” nästa år.

Dagens inköp!

Dagens inköp en foam roller!

Just nu är det ”Två steg framåt och ett bak” men framåt tar jag mig fastän det går långsamt!