Mud Run

DT   26 september, 2017   Kommentarer inaktiverade för Mud Run

I lördags sprang jag Göteborgs första Mud Run lopp 7km. Jag vann två startplatser genom att tagga #springigbg på en bild jag la ut när jag skulle ut och springa.

2017-09-23 16.06.06

Jag anmälda mig själv och min bror ganska snabbt och några dagar senare insåg jag att min fru skulle springa Rosa bandet loppet på Lidingö dagen efter. Hur skulle vi få ihop den här helgen? Mud run på lördag mitt på dagen och Rosa bandet på söndag. Bil som transportmedel uteslöts ganska fort eftersom vi skulle komma hem mitt i natten på söndag så det fick bli att åka flyg, allt för att vi båda skulle hinna vara med på våra tävlingar.

2017-09-23 11.41.07 2017-09-23 11.43.02

Jag visste inte riktigt vad som väntade men misstänkte att det skulle vara likt Tjurruset som jag sett i lite youtube klipp. Inför loppet var jag lite bekymrad över min vänster ljumske som har knäppt till och ömmat lite då och då. Jag tänkte att jag går ut hyfsat fort men kontrollerat för att känna mig för hur benen och ljumsken skulle kännas. Första delen var riktigt rolig med mycket lera, gyttja, sumpmark och mosse. På många ställen sjönk man ner allt som oftast till låren och på vissa ställen ända ner till naveln.  Efter halva loppet ungefär fick vi till och med hoppa ner i en damm från en brygga. Andra halvan var det lite mer trail och grusväg men lite då och då leddes vi in mot mosse och sumpmark. Loppet var riktigt roligt och jag kände mig stark hela tiden. Alla deltagare var väldigt omtänksamma och ödmjuka, när man kom ikapp så höll de höger utan att tveka vilket gjorde hela loppet riktigt trevligt och roligt. Stämningen var hela tiden på topp och det är tveklöst ett av de roligare jag sprungit. 2017-09-23 12.00.05 2017-09-23 12.21.29 HDR-1