Race Report – Tjörn Triathlon Stafett med Team DDM

DT   26 augusti, 2017   Kommentarer inaktiverade för Race Report – Tjörn Triathlon Stafett med Team DDM

Idag var det dags för Tjörn Triathlon Stafett med mina underbara vänner Daniel & Maria. Vi bestämde oss tidigt i våras att ta tävla tillsammans i stafett på Tjörn. Vem av oss som skulle ta vilken sträcka blev lätt att besluta. Eftersom jag hade gjort min CAM/PINCER operation i slutet av november förra året så var det självklart att jag tog simningen. Daniel är en mycket duktig mountainbike cyklist så han fick ta cyklingen och snabba Maria löpningen.

Dagen började bra, jag och sonen gick upp kl 05.30 och packade ner det sista och åkte mot stan för att hämta upp min vän Daniel i stan. Påvägen plockade vi även upp min pappa som skulle med upp och heja på oss men även på brorsan som skulle vara med i singeltävlingen på Tjörn.

2017-08-26 08.11.562017-08-26 08.11.52

Vi kom upp i god tid och checkade in Daniels cykel, vi möte upp min bror och sedan gick vi en liten promenad för att kika på banan för simningen. Jag tittade efter navigeringspunkter och hittade några som jag tänkte jag skulle försöka ta sikte på. Förutom de stora gula bojarna så låg det en fin träbåt med tre master precis vid målet den tänkte jag ta sikte på efter sista vändningen inne i hamnen. Vädret var mulet och det blåste hyfsat bra hela morgonen. Med ca 35 min till start bytte jag om till våtdräkt och tog fram öronproppar och simglasögon. Vi gick ner tillsammans mot Akvarellmuseet där starten skulle gå och jag kände mig taggad för uppgiften. Lärdomarna från förra gången jag var med i Tjörn Triathlon Sprint var att inte jaga upp mig och inte bry mig om sjögräs. Det skulle INTE få mig uppstressad den här gången. Vi blev insmorda med vasselin på händer, fötter och ansiktet som lite skydd mot brännmaneter.

2017-08-26 08.43.31 HDR
2017-08-26 09.41.37

Starten gick och jag joggade i och började simma, jag kom väldigt fort in i en bra rytm och kände att jag fick en bra start. Många simmade förbi mig men jag tänkte det är långt kvar och jag ville hålla mig till min plan, en bra simning och efter vändningen försöka öka frekvensen. Jag har inte simmat i den typen av vågor så det var en ny upplevelse. Större delen av loppet hade jag vågorna i ryggen och fick en del hjälp framåt i varje simtag. Vid ett tillfälle några hundra meter till sista bojen nere i hamnen innan vi vände tillbaka mot mål blev jag mer eller mindre överkörd av fem simmare. Jag lyckades dock behålla simningen och forsatte mata på. Efter vändningen så kom vågorna emot mig och det blev direkt utmanande framför allt med navigeringen.  Jag hade dock en navigeringspunkt klar för mig, träbåten med masterna. Jag fick syn på den och bestämde mig för att öka frekvensen. Jag närmade mig båten och efter en liten stund såg jag trärampen som jag skulle springa upp för. Jag satt ner fötterna på rampen och vid andra steget så vinglar jag till lite eftersom balansen inte riktigt sitter direkt efter simningen. Vurpan är ett faktum, jag råkar sätta ner höger foten utanför mattan på den hala trärampen med sjögräs och ramlar ner i vattnet igen mellan rampen och bryggan. Jag försöker komma upp igen men inser snabbt att jag inte får något grepp på den hala rampen. Jag försöker ta några simtag och rullar bokstavligen upp på rampen som en säl. Jag ställer mig upp på rampen arg som ett bi när krampen smäller till i högervad. Jag sliter av mig badmössan och simglasögonen. Ännu mer irriterad börjar jag springa och bryr mig inte om krampen utan springer så fort jag bara kan de ca 150 m till växlingsrutan. Jag öser allt jag har och springer om 10-12 personer påvägen till växlingen. Många av dem förbereder sig för nästa moment men inte jag, jag har bara ett fokus full fart till växlingen där Daniel står och väntar.

Vi växlar snabbt och utbyter några snabba ord sedan sticker han iväg på cykeln. Han har satt igång Strava live så att jag och Maria skall kunna se var han är på banan. Det fungerar riktigt bra och vi kan följa honom under hela cyklingen. De nio milen körs på en två varvsbana och när han kommer in för varvning så ser han riktigt pigg och fräsch ut. Han går ut på andra varvet påhejad av alla. Några minuter senare får vi besked att min bror har cykelproblem och det visar sig att han fått punktering på bakhjulet. Jag träffar Maria ca 30 min innan Daniel kommer tillbaka, hon hade först problem med att många av vägarna mot Skärhamn var avstängda. Sedan så går hon mot det växlingsområde de hade förra året och det var ändrat för i år. Med andan i halsen kommer möts vi och jag försöker göra allt för att lugna ner henne. Hon kommer ner i puls och då är det dags, Daniel kör så det ryker och växlingen går riktigt bra. Maria springer iväg på en fyrvarvsbana och vi hejar på henne hela tiden och när hon går i mål så står vi där och riktigt glada allesammans för vårt grymma teamarbete.

2017-08-26 14.15.46 HDR

Vi har inte en aning om hur vi har placerat oss och efter några minuter får jag ett sms från min fru som berättar vår tid och placering. 5:e plats yeess, inte så illa!!!!! Vi har helt klart fått blodad tand och det är inte omöjligt att vi kör nästa år igen. Nedan våra tider:

Snip20170826_5