Fokus simning inför Tjörn Triathlon Stafett

DT   20 augusti, 2017   Kommentarer inaktiverade för Fokus simning inför Tjörn Triathlon Stafett

Senaste veckorna har jag fokuserat på simningen de sista veckorna i öppet vatten. Nästa lördag är det dag att få tävla igen den första och enda tävlingen i år. 2017 har varit ett år av rehabilitering och jag vill verkligen skynda långsamt och bygga upp mig i lugn och ro efter min CAM/PINCER operation som jag hade i slutet av förra året.

Besvikelsen över att ha fått bryta min klassiker satsning förra året har lagt sig och jag ser fram emot att få börja fokusera på att dra igång min klassiker resa igen. Jag har de senaste fyra åren blivit tvungen att avbryta och planera om min 5 årsplan p g a att två gånger behövt göra en CAM/PINCER operation först i den högra höften 2015 för att 2017 ta den vänstra.

Men först är det Tjörn Triathlon Stafett Medeldistans som gäller där jag har fått förtroendet att ta simningen. Träningen i öppet vatten har gått bra, navigeringen sitter och igår så blåste det lite mer än vanligt vilket gjorde att jag fick öva att simma i lite mer vågor än vad jag gjort tidigare.

2017-08-20 16.49.35

Simningen flyter på och jag tror jag har hittat ett bra flyt inför nästa lördag. Jag är däremot bra sugen på att uppgradera min våtdräkt. För ungefär en vecka sedan så fick jag provsimma med en våtdräkt av Trispot Göteborg, vilken skillnad att simma i en ”riktig” triathlon våtdräkt! Den jag har köpte jag för drygt fyra år sedan, det är en nybörjardräkt som man kan använda både för bröstsim och crawl. Den har fungerat riktigt bra men efter att ha provat en Zone3 Aspire så är det helt klart så att jag blir sugen på att byta upp mig.

Snip20170820_1

Ser fram emot att få tävla på lördag, få känna tävlingsstämningen, pirret och adrenalin påslaget inför start igen.