Sötpotatissallad

DT   4 juni, 2017   Kommentarer inaktiverade för Sötpotatissallad

Provade idag att göra en sötpotatissallad och det blev ett fantastiskt gott resultat.

unnamed-2

Ingredienser:

  • 2 st sötpotatisar
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 liten rödlök
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 lime
  • salt, peppar

Gör så här:

Skala sötpotatisen och bita upp den i lagom stora bitar. Koka potatisen och var noga med att inte koka den för länge. Låt potatisen svalna. Undertiden finhacka rödlöken och lägg i en skål. Tillsätt crème fraîche och majonäs. Pressa ner vitlöken med en vitlökspress, salt och peppra. Riv ner skalet av hel lime blanda tillsätt sedan sojan och blanda ihop allt. När potatisen har svalnat så blanda ner den i skålen och rör om försiktigt. Toppa med lite persilja, klart för servering. Passar väldigt bra till lax eller grillat.