Banankaka

DT   13 april, 2017   Kommentarer inaktiverade för Banankaka

2017-04-13 08.28.23

3ägg
120 gram kvarg (vanilj eller kokossmak utan tillsatt socker)
2 mogna bananer (mellanstora)
2 tsk kanel & 2 tsk kakao
1 tsk kardemumma
2 msk vatten
1,5 dl kokosmjöl
4 tsk bakpulver
En nypa salt
½ tsk riktigt vaniljpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna med en gaffel i en bunke, vispa ihop med ägg, kvarg, kanel, kardemumma honung och två matskedar vatten. Det går också bra att göra detta i en smoothiemixer. Häll i kokosmjölet, lite åt gången medan du vispar. Därefter häller du slutligen i bakpulver, salt och en nypa vaniljpulver. Vispa ihop allt till en jämn smet. Ta fram en brödform. Olja  in botten och kanterna med kokosolja och fördelar därefter smeten jämnt i formen. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter tills kakan blivit fast. Låt svalna och skär upp i ca 10 lika stora skivor.