Tortillabröd snabbt, enkelt & gott

DT   14 februari, 2017   Kommentarer inaktiverade för Tortillabröd snabbt, enkelt & gott

Barnen älskar när vi gör enchiladas tyvärr så har jag inte lyckats hitta något bra lchf recept för hemmagjorda tortillas. Därför har vi vid dessa tillfällen köpt färdiga vilket bär mig emot varje gång. Men nu har jag lyckats göra en variant som är god och som även kan ätas som en vanlig smörgåsrulle.

Ingredienser:

  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 1 ägg
  • salt
  • olivolja

Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke tillsätt sedan ägget och vispa ihop. Under tiden så låt en stekpanna bli varm, tillsätt lite olja och häll i blandningen. Se till att snabbt trycka ut smeten tunt över hela pannan. Stek tills tortillan är gyllenbryn på bägge sidor, klart. Det går nog att köra allt i micron också men det har jag inte provat.