Viltgryta

DT   16 januari, 2017   Kommentarer inaktiverade för Viltgryta

2017-01-16 18.27.01

Med inspiration från en av Jonas Coltings maträtter delar jag med mig av vår viltgryta som vi gjorde till middag ikväll.

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 2 pkt renskav
  • 1 pkt hjortskav
  • 1 msk messmör
  • 1 pkt champinjoner
  • 2 tsk soja
  • syltlök efter önskemål
  • 1 paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4-5 dl grädde

Gör så här:

Fräs purjolöken tillsammans med renskav och hjortskav i massor av smör. Fräs ner färska champinjoner och hackad vitlök. Krydda med havssalt, svart- o vitpeppar, timjan och persilja. Tillsätt sedan messmör grädden, sojan och mot slutet paprikan. Som tillbehör hade vi blomkålsris och fetaost. Vill man ha köttet lite mer mört så ge grytan tid att sjuda ordentligt.