Vörtbröd

DT   18 december, 2016   Kommentarer inaktiverade för Vörtbröd

2016-12-18-09-17-44

  • 4½ dl mandelmjöl
  • 1¼ dl kokosmjöl
  • 1 dl sesamfrön, skalade
  • 3-4 msk chiafrön
  • 4 msk fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vörtkrydda
  • 6 ägg
  • 2½ dl crème fraiche
  • 100 g färskost

2016-12-18-08-07-21

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Vispa ägg, crème fraiche och färskost i en annan bunke.
  3. Tillsätt den torra blandningen och blanda.
  4. Häll i en välsmord eller bakplåtspappersklädd form. Grädda cirka 50 minuter, i den nedre delen av ugnen.
  5. Känn med en sticka att brödet är klart. Ta ut och lyft limpan ur formen och avlägsna pappret ganska omgående.
  6. Ställ limpan att svalna på ett galler.

2016-12-18-09-16-42