Hemmagjord Piemento ost

DT   26 november, 2016   Kommentarer inaktiverade för Hemmagjord Piemento ost

2016-11-26-15-32-49

Härom kvällen satt jag och dottern och tittade på programmet ”Den perfekta burgaren” med Johan Jureskog. I en av burgarna så blev han serverad piemento ost och i programmet så visade de också hur man gjorde den. Jag tänkte direkt det där måste jag testa. Sagt och gjort ikväll var det dags för hemmagjorda hamburgare. I programmet så avslöjade dem inte hela receptet så det fick bli att improvisera lite :).

Brödet blev oopsies med recept från 56 kilo. Som tillbehör till burgaren blev det palsternackspommes och salladen i burgaren bestod av groddar som är hackade tillsammans med bladspenat.

2016-11-26-18-48-35

Mitt Piemento ost recept:

  • 2 dl riven cheddarost
  • 1 dl goudaost
  • 1,5 dl majonäs
  • 2 msk ekologisk honung
  • 1 st peppar paprika/chili
  • 0,5 dl vatten

Gör så här:

Mixa peppar paprikan/chilin med honungen, vattnet och låt stå och dra i 4-5 timmar i kylen. Riv osten och tillsätt majonäs salt och peppar och pepparmixen. Blanda ihop och ställ in i kylen i några timmar.

När det är dags och burgarna börjar bli klara så lägg över en klick ost på varje burgare medan de fortfarande är på grillen/stekpannan. Voila klart för servering! Mumsigt och supergott!

2016-11-26-18-50-42