Frustration!

DT   30 oktober, 2016   Kommentarer inaktiverade för Frustration!

Det enda jag vill är att fortsätta träna utan att gång på gång känna att det är något som besvärar.

temper-tantrum-cartoon

Smärtan i höften och i vänster benet vill inte ge med sig, den har tyvärr bara ökat för varje dag. I förra veckan var jag och träffade en fysio som är specialist på höfter på Ortho Center. Vi testade min rörlighet och styrka och jag fick väldigt positiva svar. Tyvärr så märktes det tydligt att hon var bekymrad över att inte kunna sätta fingret på varifrån smärtan kommer ifrån. Vi kom överens om att jag skulle göra ett program och försöka vara noga på att känna efter i de olika övningarna var smärtan kommer ifrån. Vi kom även överens om att jag kunde springa men inte ligga på tröskelfart dvs nära tävlingsfart utan att ta det lite lugnare. Jag skulle också undvika att åka längdskidor, rullskidor och cykla eftersom det provocerar smärtan.

De senaste veckorna har smärtan tilltagit och jag har mer ont för varje dag vilket påverkar mig väldigt mycket. Jag har vissa dagar svårt att gå normalt och när jag ställer mig upp från sittandes så är det jobbigt att räta upp ryggen. På nätterna värker det i höften och ner mot knät och det är svårt att sova bra. Smärtorna liknar de jag hade för 2 år sedan då jag tillslut fick operera höften (CAM-operation) och jag minns att ortopeden då sa att du har samma CAM pålagring på vänstersida, risken är stor att vi ses om några år. Jag vill inte tro att det är det som kommer nu, framför allt då jag har så många roliga saker att se fram emot och dessutom så är jag mitt uppe i att genomföra en svensk klassiker. Någonstans långt inombords så börjar jag tvivla och visst har jag reflekterat över att det kan vara dags igen.

Man skall inte träna så mycket! Du tränar extremt mycket! Det är onormalt att träna så mycket! Du måste vila också! Det är inte bra för kroppen att träna så mycket glöm inte att vila måste man också göra!

Till alla er som funderar i dessa banor så har jag tränat väldigt allsidigt i många år allt för att inte belasta enstaka delar av kroppen för hårt. Av träning mår kroppen bra och träningen gör att man orkar mycket mer både mentalt och fysiskt. Kroppen är inte gjord för att man skall sitta still. Det är för många som lider av ”sitta på röven sjukan”. Mina skador som jag drabbats av genom åren har jag fått konstaterade beror på den elitsatsning jag gjorde i unga år när jag spelade fotboll och har inget med min allsidiga träning idag att göra. Idag tränar fotbollsspelare mer allsidigt än vad vi gjorde då, trots detta är det väldigt frustrerande att inte få träna på utan att åka på det ena efter det andra. Min femårsplan misstänker jag kommer ta lite längre tid men den kommer att göras!

På onsdag skall jag på återbesök fram tills dess så fortsätter jag med mina rehab-övningar, fortsättning följer….