Rullskidor och bruten stav!

DT   5 oktober, 2016   Kommentarer inaktiverade för Rullskidor och bruten stav!

I lördags så var det dags att plocka fram rullskidorna igen. Jag har åkt lite under våren och sommaren men nu när Lidingöloppet är över så är det dags att på allvar sätta igång. Det är drygt 4 månader kvar tills det är dags för Vasaloppet öppet spår. Två veckor innan är det general repetition med Engelbrektsloppet 60km i Norberg.

Brorsan har också skaffat rullskidor och i lördags så var det dags att ta ett träningspass tillsammans. Vi kom överens om att jag skulle komma upp till honom för att sedan fortsätta mot Sävedalen och sedan tillbaka mot Jonsered. Med bara några hundra meter kvar upp till honom så sätter jag staven ner i en vattenbrunn i frånskjutet så bryter jag av höger stav ca 10cm upp ifrån spetsen. Till en början trodde jag att bara själva fästet lossnat och att jag skulle kunna köpa ett nytt men sedan såg jag att staven brutits av lite längre upp. Arg som ett bi möter jag upp min bror och när jag kommer fram står han och pratar med en äldregranne. När jag berättar om min otur visar det sig att den äldre mannen kört ett och annat vasalopp och till och med placerat sig topp 10. Han ber oss vänta och när han kommer tillbaka så har han ett par stavar med sig ner som jag får låna. Vilken härlig människa, han önskar oss lycka till och vi säger att vi framöver får ta en tur tillsamman med honom så att han får lära ut lite teknik och och tips och tricks. Stavarna är några centimeter för korta men det funkar hyfsat ändå.

2016-10-04-12-20-49  2016-10-04-12-19-57

 

 

 

 

 

 

I måndags efter jobbet så gick jag in i en sportaffär nära jobbet och mycket riktigt så var det bara att köpa nya stavar. Jag lyckades hitta ett par stavar föregående årsmodell för halva priset. Tyvärr så åkte jag dagen efter på en redig förkylning som gör att jag ofrivilligt inte kan träna men jag hoppas att det blir bra till helgen.

2016-10-04-12-20-20