Fiskfärsbiffar med dill och pepparrot

DT   6 september, 2016   Kommentarer inaktiverade för Fiskfärsbiffar med dill och pepparrot

Efter ett tips från en kollega om att använda plattfisk till fiskfärsbiffar så gjorde jag idag rätten för första gången. Kryddade gjorde jag på känsla och det blev riktigt saftigt och gott. Till fisken blev det rivna morötter, kokt potatis och skirat smör. Detta är ingen LCHF middag men ibland gör vi små avsteg då vi äter lite rotfrukter till maten.

2016-09-06 19.13.42

4 ports.

Ingredienser:

  • ca 1 kg plattfisk (jag använde rödspätta)
  • ca 1 dl riven pepparrot
  • kryddor: ingefära, spiskummin, citronpeppar, salt och dill

Gör så här:

Mixa fisken till en färs i en assistent eller liknande tillbehör. Tillsätt alla kryddorna och pepparroten efter tycke och smak blanda ihop ordentligt. Forma fiskfärsbiffarna till lagom stora biffar. Stek i rikligt med smör tills biffarna är gyllenbruna på bägge sidor. Servera gärna med skirat smör och valfritt tillbehör t ex blomkålsris, sötpotatis eller en god sallad.