Blomkålsrisotto med grillad kyckling

DT   30 augusti, 2016   Kommentarer inaktiverade för Blomkålsrisotto med grillad kyckling

Idag ville jag göra det lite lätt för mig, därför bestämde jag mig för att köpa en hel grilladkyckling. Jag funderade i bilen på vad jag skulle hitta på och kom på att jag hade två blomkålshuvuden i kylen.

Därför bestämde jag mig för att göra en variant av risotto med blomkål och min inköpta kyckling.

2016-08-30 17.41.06

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk vattenkastanjer
  • ärtor
  • majs
  • 1 grillad kyckling
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde

Gör så här:

Hacka upp löken och vitlöken, fräs i mycket smör tills den blir mjuk. Skölj blomkålshuvudet och skiva upp i så tunna skivor som möjligt. Tillsätt blomkålen i pannan krydda med salt och peppar. Stek blomkålen mjuk så att den smular upp sig. Häll allt i en traktörpanna. Hacka upp bacon och knaperstek, häll över i traktörpannan. Tillsätt ärtor, majs efter tycke och smak. Tillsätt även grädde och crème fraîche. Hacka upp kycklingen i fina små bitar och häll över allt i traktörpannan. Rör om allt och krydda sedan med gurkmeja och lite curry. Låt allt puttra ihop i några minuter. Klart för servering!