Asiatisk gravadlax

DT   23 juli, 2016   Kommentarer inaktiverade för Asiatisk gravadlax

2016-07-23 14.15.26

Frys laxen i 3 dygn!

Grava den när den är halvtinad med:

  • 2 dl lönnsirap
  • 3-4 cm riven ingefära
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 tub wasabi
  • japansk soja (skall täcka fisken)

Blanda ihop alla ingredienserna, lägg fisken i en fryspåse och häll över blandningen. Grava i kylen i 2 dygn. Häll av såsen och skär upp i fina skivor, klart för servering!

2016-07-23 14.06.30 2016-07-23 14.02.47

Hela familjen har provsmakat och alla tyckte det var riktigt gott. Jag fick skynda mig att sätta plastfolie över och lägga in det i kylen eftersom vi skall bjuda våra gäster på det om några timmar.