Žganci

DT   3 juli, 2016   Kommentarer inaktiverade för Žganci

Traditionell slovensk rätt

Detta åt vi hyfsat ofta som frukost på helgerna när jag var barn. Mamma har modifierat receptet lite eftersom det inte gick att få tag i späck här i Sverige när jag växte upp, därför blev det rapsolja och smör tillsammans med ströbröd. Dessutom så använde vi potatis i våra Žganci. Det var länge sedan jag åt detta och idag var det dags att bjuda familjen på denna traditionella rätt :). Betyget blev tummen upp.

2016-07-03 12.56.25

Ingredienser:

6 potatisar
6 msk mjöl (vetemjöl i originalet)
salt
Ströbröd
rapsolja och smör

Koka potatisen. Slå av och spara spadet.
Mosa tillsammans med mjölet. Häll på en del av spadet för rätt konsistens.
Fräs ströbrödet ljusbrunt i oljan och smöret. Häll över oljan över moset servera direkt.