Mintchokladkaka

DT   28 mars, 2016   Kommentarer inaktiverade för Mintchokladkaka

En enkel, snabb och jättegod mintchokladkaka. Blev bjuden på den när min bror fyllde år och idag gjorde vi den för första gången. Är tvungen att dela med mig av receptet.

2016-03-28 19.02.24

Mintchokladkaka

Ingredienser:

  • 250 g mintchoklad
  • 150 g smör
  • 5 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl hallon
  • 1 kruka mynta

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 grader
  2. Smörj en springform ca 25 cm i diameter, isolerad i botten med bakplåtspapper
  3. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret
  4. Värm försiktigt och rör hela tiden
  5. Låt svalna lite
  6. Dela äggen och vispa äggulorna fluffiga tillsammans med vaniljpulvret.
  7. Vispa sedan vitorna till ett fast skum
  8. Rörsamman choklad smeten med äggulesmeten och sedan med äggviteskummet
  9. Häll smeten i formen och grädda i 20min, låt stå svalt.
  10. Mixa hallon och myntablad

Servera kakan med vispgrädde och myntamarinerade hallon.