Premiär på Skidome

DT   29 december, 2015   Kommentarer inaktiverade för Premiär på Skidome

Premiär med bror på Skidome och de nya skidorna, det blev 14.4 km. Efter ett varv så pratade vi lite kort med varandra;

– ”Jag har inget fäste, har du?”
– ”Nej inte jag heller”
– ”Ska det var så?”
– ”Vet inte”
– ”Ähh vi kör på, skit i det!”


Hit kommer vi åka fler gånger framöver, det blev 12 varv på dryga timmen. Eftersom det var första gången är det svårt att bedöma om spåren var bra eller dåliga eller obefintliga. Hur som helst så var det mycket lössnö på de flesta ställen. Ingen av oss kan någonting om valla och när vi köpte skidorna så fick det bli till att prova med fästtejp. 

Kanske var det föret eller att vi inte kan åka tekniskt bra men något fäste hade vi inte. Jag har inte åkt längdskidor sedan jag var barn, det har blivit mycket rullskidor i sommar och jag tror nog att det hjälpt mig både med lite stakningsvana och med balansen.

Perfekt alternativ träning till allt annat och hit kommer vi komma många gånger framöver. Det känns fantastiskt att vi har den möjligheten nu här i Göteborg. Är faktiskt sugen på att åka dit snart igen men hoppas att vi får lite snö så att det går att köra ute istället.