LCHF-kyssar

DT   8 december, 2015   Kommentarer inaktiverade för LCHF-kyssar

Lite godsaker inför jul!

Grundreceptet är från boken ”Söt och annat gott” men jag har ändrat om lite eftersom jag tycker originalet blir alldeles för sött. Dessutom så har jag lagt till några ingredienser och tycker min version blev godare.

ca 50st
Ingredienser:
Botten:
200 g skållad mandel
0,5 dl sukrin melis
5 msk grädde
Fyllning:
200 g choklad – minst 70%
2 dl grädde
1 dl kokosfett (jag använder kung markattas)
0,5 dl sukrin melis
15-20 g smör
Gör så här:
Mixa mandeln till ett mjöl, häll det i en bunke. Blanda ner sukrin melis och grädde och rör ihop ordentligt med t ex en sked. Tryck ut smeten i en form med kant.
Blanda fett/olja och grädde i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt sedan smör och bryt ner chokladen och rör ihop tills allt har smält. Avsluta med att tillsätta sukrin melis och rör om. Häll sedan ner blandningen i formen och ställ i kylen i 1-2 timmar. Skär upp i lagom rutor och servera. Jag brukar göra dessa några veckor innan jul och ha dem i frysen sedan förvarar jag dem i kylskåp över helgerna tills de är slut.