Jättegott frukostbröd – Lingonbröd

DT   21 november, 2015   Kommentarer inaktiverade för Jättegott frukostbröd – Lingonbröd

Ett jättegott bröd, jag fick grundreceptet av en kollega men jag bytte ut lite ingredienser eftersom jag undviker havre, vetemjöl mm..

2 dl solrosfrön
1 dl lingon
4 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
2 dl cashewnötter (alt 1 dl cashe och 1 dl valnötter)
2 dl hampafrön
2 dl mandelmjöl
7 torkade dadlar
1 tsk salt
3 msk kokosfett
3,5 dl vatten

Gör så här:
Mixa cashewnötter
Mixa dadlarna
Lägg allt i en bunke
Hälla i alla andra torra ingredienser
Blanda ner lingonen
Värm upp kokosfett och tillsätt
Slutligen tillsätt vatten
Bland allt väl och häll allt i en bakform med bakplåtspapper. Tryck ner brödet lite försiktigt med en sked i formen så att det blir kompakt.

In i ugnen i 175 grader i 30 min. Ta ut brödet försiktigt ur brödformen och ta av bakplåtspappret och grädda ytterligare i 40min. Låt svalna och skiva sedan upp och frys in, sedan är det bara att ta ut så många skivor man vill ha till frukost.