Ugnsgratinerad torsk med gräddstuvad blomkål och skirat smör

DT   6 oktober, 2015   Kommentarer inaktiverade för Ugnsgratinerad torsk med gräddstuvad blomkål och skirat smör

Dagens middag: Ugnsgratinerad torsk med stuvad blomkål och skirat smör, riktigt uppskattat av stora som små.

4 ports
Ingredienser:

Ugnsgratinerad torsk
900g-1kg torsk
2-3 dl riven ost
2 msk pesto
salt, peppar

Gräddstuvad blomkål
1 blomkål
1 pkt bacon
1 vitlök
1-1,5 dl grädde
lite riven ost
persilja
salt
en skvätt soja

Skirat smör
100 g smör
1/2 citron
3-5 kapris

Gör så här:
Skölj av torsken krydda och bred ut pesto med en sked och smörj hela fisken. Strö över ost och ställ in fisken i ugnen på 200g i ca 25min avsluta gärna med lite grillfunktion.

Hacka upp bacon och fräs knaprigt, när baconen nästan är klar tillsätt hackad vitlök och fräs ytterligare en liten stund. Tillsätt skivad blomkål och lite extra smör, krydda, ost och stek tills blomkålen är mjuk. Tillsätt grädden och sojan och låt sjuda i ca 5 min. Servera med att toppa lite färsk persilja.

Smält smöret och tillsätt hackad kapris och pressa i citron. Klart för servering!