Göteborgsvarvet Seedningslopp Mölndal

Ett taktiskt väl genomfört lopp. Jag hade mina funderingar inför loppet hur jag skulle lägga upp det eftersom man springer på en 2 varvsbana. Min form har varit riktigt bra den senaste månaden och jag har känt mig i bra slag. Jag har de senaste veckorna sprungit några 10km slingor som varit rätt kuperade på runt 48-49 min. Dagens bana var helt platt om man bortser från doseringen inne på Åby travbana som man springer upp för 2 gånger.

Resultat 46:33min

Den här gången så placerade i gruppen som springer mellan 40-50min en bit bakom gasellerna. Starten gick och jag hade bestämt mig för att vara noga med att inte tjurrusa i början utan jag sneglade hela tiden på klockan för att veta att jag inte gick ut för fort. Jag hittade snabbt ett bra tempo och kikade på klockan som visade 4, 40 tempo, funderade på om jag skulle sakta ner eller fortsätta. Beslutade mig ganska fort för att bibehålla tempot eftersom det kändes bekvämt och jag låg i fin pulszon. Första varvet gick riktigt bra och de personerna som jag hade rygg började jag springa förbi och då tittade jag genast på klockan som fortsatte visa samma snittfart. Ingen oro det var mina medtävlande som kroknade inte jag som hade ökat farten. Första 5 km gick på 23:33 och inför varvningen kände jag mig riktigt pigg och jag hade taktiken klar för mig.

Jag kände mig fräsch och planen var att jag skulle försöka öka sista 2 km, nu blev det att jag började öka redan när jag passerade 7km märkningen och det kändes bra. Jag fortsatte att hela tiden hitta nya ryggar att sikta på eftersom jag undan för undan sprang om folk. Att vara den som passerade medtävlande hela tiden och hitta nya ryggar gav mig en enorm kraft och jag kände hur stark som helst.

Mot slutet så ökade jag och när jag kom in på upploppet och det var ca 150m kvar så kände jag hur kväljningarna var påväg. Det var bara att bita ihop och mer eller mindre hålla andan de sista 100m. Väl i mål så hade jag tagit ut mig ordentligt och kväljningarna satte igång men det tog bara några sekunder så hade jag återhämtat mig igen. Den officiella tiden blev tillslut 46:33 vilket jag är väldigt nöjd med. Därmed slog jag förra årets tid och med året tävling kan jag nu med glädje gå vidare och därmed släppa förra årets tävlingen som var den värsta jag genomfört på senare år.

Är nöjd med min insats och nu skall det bli spännande och se vad jag kan göra på Göteborgsvarvet nästa år!

2 thoughts on “Göteborgsvarvet Seedningslopp Mölndal

Comments are closed.