Inför Seedningsloppet

DT   28 september, 2015   Kommentarer inaktiverade för Inför Seedningsloppet

På söndag är det dags för Göteborgsvarvets Seedningslopp i Mölndal. Jag sprang förra året men kunde inte springa Göteborgsvarvet p g a min höftoperation och den långa rehabiliteringen. Nästa år är det dags igen för ett nytt försök. Föra årets seedningslopp minns jag med fasa. Jag gick ut alldeles för hårt och var nära att bryta efter 5 km. Det är ett av de värsta lopp jag sprungit på senare tid och nu är det knappt en vecka kvar innan det är dags igen för ett nytt försök.

Den här gången måste jag springa efter klockan första 5 km för att inte gå ut för hårt, sedan är det bara att öka sista kilometrarna.

Jag känner mig bra förberedd och i bra form. För ca en vecka sedan fick jag ett bra kvitto då jag sprang milen i Skatås på under 50min. Eftersom min fru har varit bortrest så har jag inte riktigt kunnat lägga upp sista 2 veckorna som jag kanske hade velat. Det har varit lite svårt att få ihop det när jag varit själv med barnen där det har varit allt ifrån aktiviteter, hämtning/lämning samt omläggningar av sår för dottern.

Jag kom dock iväg i fredags och körde lite egna backintervaller på en 2,5km slinga, det blev två varv en lagom genomkörare. Idag blev det ett styrkepass med arbetskamraterna, jag gillar verkligen måndagspassen. På måndagar fokuserar vi mycket på överkropp och avslutar med mage och rygg. Imorgon åker jag på tjänsteresa i två dagar och målet är att komma ut och springa på kvällen efter att vi är klara för dagen. På torsdag är det tröskelpass med Solvikingarna, jag tror att jag kommer köra med dem men kommer nog att spara mig lite inför söndagen genom att jogga sista delen av passet.