Grillad lax med slovensk potatissallad

DT   5 augusti, 2015   Kommentarer inaktiverade för Grillad lax med slovensk potatissallad

Idag frågade jag barnen vad vi skulle ha för tillbehör till dagens lax. Jag fick snabbt svar av dottern att hon ville ha bučno olje (dvs pumpafröolja) och potatis med andra ord en slovensk potatissallad.

Slovensk potatissallad
Ingredienser:
5-6 stora potatisar
1 gul lök
pumpafröolja
äppelcidervinäger
olivolja
salt
peppar
vatten
ev några tomater

Skiva löken så fint som möjligt, salta rikligt i en bunke. Låt allt dra i ca 30 min. Under tiden koka potatisarna. Låt potatisen kallna och skiva därefter ner den i bunken. Peppra och tillsätt vinäger och oljorna (1- 2msk av varje). Blanda ihop och tillsätt kallt vatten så att potatisen blir krämig. Det går utmärkt att även blanda ner lite tomat, det ger en fin touch på salladen. Smaka av och tillsätt ev lite mer salt. Den här potatissalladen passar även perfekt till grillat eller panerad kyckling.

Eftersom jag var inställd på att grilla så kom jag snabbt på att en en lax i grillfolie är gott om man kryddar och lägger på lite gott.

Grillad lax i folie:
1 paket knaperstekt bacon
2 msk hackad kapris
4 inlagda vitlökar (hade lite hemma som jag behövde använda) det går lika bra med 1-2 färska.
salt, peppar, persilja
olivolja (ringla över)

Smaklig måltid!