Min variant på rårakor/potatispannkakor

DT   26 juli, 2015   Kommentarer inaktiverade för Min variant på rårakor/potatispannkakor

Idag har jag och min fru faktiskt experimenterat ihop, det hör inte till vanligheterna eftersom min fru är en recepttjej. Efter dagens styrketräningpass, började vi prata i bilen om att det var länge sedan vi åt rårakor. När vi kom hem kikade jag snabbt i kylen för att se hur många ägg vi hade kvar och det fanns ett gäng så det var bara att sätta igång.

Jag kom fram till att det vore bra att göra en variant på våra kesopannkakor men ha med potatis som ingrediens också.

Resultatet blev fantastiskt gott!

Ingredienser:

3 st lagom stora potatisar
1 dl keso
1-2 dl riven ost
1 msk fiberhusk
salt, peppar
4 ägg
sesamfrön

Gör så här:
Riv potatisen på ett rivjärn (ej för grovt). Vispa äggen tillsätt alla ingredienser (utom sesamfröna) blanda runt ordentligt med en sked. Låt stå någon minut.

Stek lagom stora rårakor/pannkakor i en stekpanna (strö på sesamfrön  på varje sida, det ger en extra liten touch) med smör på medelvärme tills de blivit gyllenbruna och fina. Klart för servering med valfria tillbehör. Vi hade bacon, oliver och lingon till och det blev väldigt gott!