Hemmagjorda hamburgare

DT   8 maj, 2015   Kommentarer inaktiverade för Hemmagjorda hamburgare

På fredagar så försöker vi ofta göra det lilla extra utan att middagen nödvändigtvis skall ta lång tid. Idag blev det hemmagjorda hamburgare med egen gjord pommes frites. Vi försöker äta så naturligt som möjligt och samtidigt minimera både kolhydrater och socker men idag så unnade vi oss lite hemma gjord pommes frites.

Hamburgerbrödet är gjort enligt mitt ostfrallerecept fast jag har plattat till bullarna innan gräddning.

Gör hamburgaren så här:
4 ports
400-600 gram blandfärs
1 pkt bacon
salt
5 peppar
paprikapulver
1 ägg

Blanda ihop alla ingredienser, se till att hacka den råa baconen så fint så möjligt innan du blandar ner den i färsen.

Gör fina burgare av dem och grilla den sedan tills de får en fin färg på varje sida alt steg dem i en stekpanna.

Tillbehör:
1 gul lök
1 avokado
sallad
bacon – knaperstekt
ost
tomat
dijon senap
majonnäs

Skiva upp löken, avokadon, tomaten. Hacka upp salladen. Lägg ihop burgaren med tillbehören och servera.

Pommes frites:
Skiva upp potatis i fina stavar, förkoka potatisen tills den nästan är färdig. Låt potatisen rinna av på hushållspapper och fritera därefter potatisen tills den får gyllenbrun färg gärna i neutralt kokosfett.

Salta pommes frites och servera till hamburgarna. För att äta allt varmt så kan man med fördel göra klart pommes frites och hålla dem varma i ugnen medan man grillar hamburgarna. Det finns inget värre än att äta en måltid kall när man lagt så mycket tid på att tillaga den.

En riktigt god och mättsam hamburgare!