Chokladtårta till påsk!

DT   3 april, 2015   Kommentarer inaktiverade för Chokladtårta till påsk!

En god chokladtårta till påsk, grund receptet hittade jag på kung markatta’s hemsida. Receptet nedan är gjort för att passa till en 24cm springform, jag har även minskat ner på sötningen en aning.

Ingredienser

Botten:
50 gram smör
30 gram finhackade pecannötter

1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2,5 msk stevia strö (eller motsvarande sötning)
2 krm vaniljpulver

Chokladkräm:
160 gram mörk 70% choklad
40 gram rumsvarmt smör
2 2/3 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
2 msk stevia strö (eller motsvarande sötning)

Gör så här:

Botten:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda med smör till en deg.
Fördela i botten på en 24-centimeters springform. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 8-10 minuter, bättre lite kortare än för länge min tårtbotten blev lite hård.

Låt svalna.

Medan bottnen svalnar gör du chokladkrämen.

Chokladkräm:
Koka upp 3/4 dl av grädden tillsammans med sötning och vaniljpulver och ta därefter bort kastrullen från plattan.
Lägg i chokladen och rör om tills den smälter.
Tillsätt smöret och blanda tills även detta smält.
Vispa ½ dl vispgrädde med elvisp tills konsistensen böjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård).
Rör ner den vispade grädden i chokladblandingen tills allt har blandats.
Låt stå i kyl i cirka en halvtimme och fördela sedan chokladkrämen på den kalla bottnen.
Hyvla (t ex med en potatisskalare) eller hacka över choklad.
Förvara i kyl tills servering.