Chiligryta med kakao

DT   29 mars, 2015   Kommentarer inaktiverade för Chiligryta med kakao
Efter en skön löprunda 8km med grannen så är det skönt att göra en middag som gör sig själv och dessutom blir supergod. Dagens middag blev en chiligryta med kakao och till det en blomkålsgratäng mums!

1,5 kg högrev/fransyska (cm stora tärningar)
2 st Schalottenlök  (tärnad)
3 st Vitlöksklyftor (tärnad)
0,5 – 1 st Röd chili efter smak alt chilipulver
1 msk Paprikapulver
1 msk Koriander
3 tsk Spiskummin
2 msk Kakao
1 brk/förpackning finkrossade tomater
1-2l vatten

salt 
peppar
ev. grädde
Gör så här:
Fräs köttet i en stekpanna så det får en fin yta och tillsätt den hackade löken och vitlöken. Häll över allt i en gryta och krydda samt tillsätt de finkrossade tomaterna och vattnet. Låt sjuda i 3-4 timmar, sista timmen så behöver man röra om med jämna mellanrum så att grytan inte bränner fast. Mot slutet  så kan man tillsätta lite grädde för att få en rundare smak.