Fläskpannkaka

DT   23 mars, 2015   Kommentarer inaktiverade för Fläskpannkaka
Detta receptet har jag hittat på 56kilo.se, men jag har gjort om det lite och istället för bacon så har jag använt fläsk samt lite mer ost och grädde. Alla i familjen förutom dottern tyckte att pannkakan var jättegod. Nästa gång skall jag prova att mixa ner en banan i smeten så får vi se om den blir mer populär då.

400g fläsk
8 st ägg
2 dl grädde
300 gram keso
150 gram riven ost

Sätt ugnen på 200-225g beroende på ugn. Finstrimla fläsket, stek tills fläsket fått en krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Strö den rivna osten på fläsket och sen äggstanningen över det samt strö över lite ost på toppen. Grädda tills pannkakan blivit gyllenbrun. Ca 20 min.

Servera med lingon alt grädde och bär.