Chokladbiskvier

DT   28 februari, 2015   Kommentarer inaktiverade för Chokladbiskvier
Grunderna till detta recept kommer ifrån boken ”Sött och annat gott” av Katrin Zytomierska, jag har gjort rätt många av de recepten hon har i sin boken. Tyvärr så innehåller de flesta av hennes recept alldeles för mycket sötningsmedel för min smak, därför har jag modifierat detta recept. Vi har ätit enligt LCHF i över 3 år och vårt sötsug har minimerats kraftigt, jag misstänker att hennes recept primärt vänder sig till de som precis har gått över till LCHF kost. 

Antal: 22st
175 grader, 10 min

Botten:
200g skalad mandel alt 3 dl mandelmjöl
3 msk grädde
3 äggvitor
3-4 msk sukrin melis

Fyllning:
200g smör
2 tsk kakao
3 msk sukrin melis
1 tsk vaniljpulver
2 äggulor

ca 100g 86% choklad att doppa biskvierna i.

Gör så här:

Mixa mandel, tillsätt grädde, sukrin melis, och vispa ihop till en grynig massa. Vispa därefter ner äggvitan. Klicka sedan ut lagom stora kulor på en plåt med bakplåtspapper, platta eventuellt till dem lite. Grädda i ugnen i ca 10 min. Låt svalna och vänd kulorna upp och ner.

Vispa ihop rumstempererat smör med kakao, sukrin melis, vaniljpulver och äggulor till en jämn och fin smörkräm. Klicka ut smörkräm på varje kula och ställ in i kylen i 1h. Smält chokladen, doppa kulorna i chokladen och ställ sedan i kylen i ca 30-45min.