Simning och lite lätt löpning

DT   20 februari, 2015   Kommentarer inaktiverade för Simning och lite lätt löpning

Den här veckan började med styrketräning med kollegorna på jobbet. Som vanligt försöker vi köra rätt tuff överkroppträning inklusive mage på måndagar. Jag försöker alltid göra lite olika typer av armhävningar mot slutet, en favorit är att lägga ut två stycken bänkpress vikter på golvet. Sedan kör jag varannan armhävning med händerna på vikterna för att ”hoppa upp” med händerna och landa i armhävningsposition mellan vikterna för att på så sätt göra en armhävning med händerna och armarna tätt ihop. Det brukar bli mellan 10-15 st och 3 omgångar, en riktig skön och utmanande övning när man tycker att vanliga armhävningar börjar bli enkla att göra. Viktigt att spänna ryggen och bålen annars svankar man lätt.

I onsdags var det dags för simning igen och den 6 TI lektionen, som vanligt är jag riktigt taggad och ser fram emot träningen. Vi körde mycket teknik och tränade mycket på armtagen under vattnet ”skopa vattnet & dra”, samt benspark. Mot slutet av lektionen så började jag känna mer och mer när jag gör rätt och när jag gör fel. Kan det vara så att jag börjar få lite TI insikt? Mot slutet av lektionen så fick vi reda på att fortsättningskursen TI 2.0 hade lagts ut. Jag känner att jag har mycket kvar att lära mig innan jag behärskar TI, dessutom tycker jag det är riktigt roligt att simningen sakta börjar bli lättare och att tekniken kommer mer och mer. På kvällen när jag kom hem så var det bara att anmäla sig, det känns skönt att kunna använda friskvårdsbidraget från jobbet till något som är så kul!

På torsdag morgon kl 07.15 så var det dags igen för lite TI simning, jag fick möjligheten att ta igen den lektionen som jag missade då vi var på Kap Verde med en annan grupp. Att simma två dagar på raken var inte fel, jag fick chansen att verkligen nöta in teknik som vi lärt oss och jobba med den under lektionen. Ewa coachade mig lite mer mot slutet och vi fokuserade mycket på att inte tappa benen när jag skall gå upp och andas.

Senare på kvällen så hade jag lovat min son att följa med honom ut och springa, han har friidrottstävling på lördag och 600m är en av grenarna. Förra gången han sprang så ledde han i 400m innan han tyvärr blev omsprungen. Senare visade det sig att han hade sprungit med halsfluss. Den här gången är han riktigt laddad och han funderar lite på vilken taktik han skall köra. Första varvet rätt snabbt för att sedan köra ett lite långsammare för att sedan ge allt under sista.

Det blev inte bara jag och sonen som kom ut och sprang utan även min pappa hängde på. Lite kul när man tänker på det såhär i efterhand att vi där och då var tre generationer som var ute och sprang tillsammans. Detta var mitt tredje löppass sedan operationen, vi joggade lugnt och varvade med korta intervaller, de sista 600m fick sonen bestämma tempot. Han ökade fint och höll en jämn nivå för att sista 300m avsluta under 4.30 tempo, inte illa för en 9 åring.

Idag är jag lite stel i ljumsken och höften men jag har inte ont, imorgon blir det lite styrka hemma samtidigt som det blir att följa skid-vm i Falun.