2:a löppasset efter operation

DT   15 februari, 2015   Kommentarer inaktiverade för 2:a löppasset efter operation

Igår gjorde jag mitt andra löppass eller snarare joggingtur efter min operation. Jag stack ut efter en kopp kaffe runt kl 10 på morgonen och tänkte att oavsett hur det känns så joggar jag lugnt 2,5km. Det kändes lite konstigt att pälsa på sig både underställ och funktionströjor, mössa, vantar och tajts istället för att som på Kap Verde bara sticka ut i shorts och linne på morgonen, en temperatur skillnad på ca 20 grader.

Jag började jogga och upptäckte ganska snabbt att stora delar av slingan i skogen var täckt med både is och snö, första tanken var, halka nu inte och dra omkull. Med ganska stor försiktighet så sprang jag på helspänn över de delarna för att slappna av lite mer där barmarken lös igenom. Rundan kändes bra och trots att jag under rundan kände av en kommande huvudvärk så joggade jag i samma lugna tempo hela vägen. I varje uppförsbacke försökte jag tänka på tekniken och kroppshållningen samtidigt som jag försökte ta det så lugnt som möjligt.

Jag väntade med att stretcha tills jag kom hem och jag passade även på att försiktigt sträcka ut ljumsken på kvällen i soffan enligt tips från min sjukgymnast. Natten som var sov jag riktigt dåligt, jag vaknade av och till av huvudvärk och fram mot morgontimmarna så kände jag även av lite småvärk i ljumsken. Tankarna börjar genast fara om det var den lugna joggingturen eller om det var den försiktiga stretchningen av ljumsken som gjorde att det värkte.

Nästa gång jag går ut och joggar kommer jag enbart att stretcha utvalda muskler lugnt och hoppa ljumsken för att se om jag märker någon skillnad.