Super god omelett!

DT   3 februari, 2015   Kommentarer inaktiverade för Super god omelett!

I helgen gjorde jag omelett, det är inget jag brukar göra på vardagarna men på helgerna så brukar det finnas lite tid till att lyxa till det lite. Jag har gjort många olika varianter av omelett genom åren men det här är nog den godaste hittills.

1 ports

1pkt bacon
1 liten bit av en purjolök
2-3 körsbärstomater
2 stora ägg
ost
salt
peppar
grädde

Gör så här:
Knaperstek bacon, dela purjolöken på längden och skiva i tunna skivor. Dela varje tomat så det blir 6st små delar. Precis innan baconen är klar så tillsätt tomater och purjolök låt puttra någon minut så att en del av tomatvätskan kokar bort. Lägg röran i en lite skål när den är färdig.

Vispa ihop äggen och tillsätt lite grädde. Salta och peppra efter smak.

Skiva ost och lägg det i botten på stekpannan på medelhögvärme, när osten börjar bubbla så häll över äggröran. Låt stå en stund tills äggen börjar stelna, häll sedan över baconröran på ena sidan och vänd över andra halvan av omeletten. Stek en liten stund till, klart för servering!

Smaklig måltid!