Januari status!

DT   1 februari, 2015   Kommentarer inaktiverade för Januari status!

Lite status över vad som hänt under Januari.

Totalt gjorde jag 26st träningspass under totalt 20h och 40min. Under januari så har det blivit mycket styrketräning som jag kombinerat med simning, rodd, crosstrainer och motionscykel.

Efter mitt besök hos sjukgymnasten så har jag fått lite nya övningar som jag skall lägga till i mitt styrkeprogram bl a en balansövning och en magövning för att få med sidomage och rygg.

Min simträning via simcoachen.se går riktigt bra, mycket att tänka på men riktigt roliga och nyttiga simövningar. Vill ni se videoklipp så gå in och kika på dem, de ligger till höger i bloggen.

Ryggen börjar bli mycket bättre och jag tror det beror på att jag kört mycket styrketräning där jag fokuserat mycket på rygg, mage och ben inkl mycket stretchning. Ljumsken börjar också bli bättre men jag lyssnar mycket på kroppen och de övningar där jag känner av ljumsken undviker jag. Fick positiv feedback av sjukgymnasten att jag gör helt rätt samtidigt som jag fick några nya viloövningar för att kunna träna rörligheten och tänja lite försiktigt.

Jag fick i veckan även besked att jag om en månad kan börja jogga lite lätt, det måste gå 12 veckor från operation innan man får börja jogga och belasta höften med stötar som man gör när man springer. Det passar mig ganska bra, jag hoppas att vädret blir lite bättre och att det inte är så halt ute när det är dags för premiär.

Om några dagar så åker vi på semester, det blir en vecka på Kap Verde med familjen. Jag hoppas på sköna varma och soliga promenader i sanden samt en del styrketräning och simning under veckan. Jag skall försöka lägga upp lite härliga bilder under veckan.