Semlor inför fettisdagen!

DT   23 januari, 2015   Kommentarer inaktiverade för Semlor inför fettisdagen!
Jag var bara tvungen att idag testa att göra lchf-semlor, man vill ju provsmaka dem innan det är dags för fettisdagen. Barnens betyg – de är lika goda som de man köper!

Bullar:
3 ekologiska ägg
2-3 msk sukrin
1 dl grädde
2 msk kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma

2 msk bakprotein*

Fyllning:
Inkråm
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl alt hälften mandel/hasselnötsmjöl
1,5-2 msk sukrin eller annan sötning
1/2 tsk kardemumma

Topping:
Vispad grädde

Sukrin melis

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg. Låt stå ca 10 min och sen formar du 4 bullar med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i 20 min och låt sedan svalna under bakduk.

Blanda mandelmjölet med grädde och sötning, gröp ut inkråmet från bullarna och blanda ihop. Smaka av och fyll bullen med mandelmassefyllningen.
Vispa grädden (ev med lite vanilj) och spritsa ovanpå, avsluta med hatten!

Lägg lite sukrin melis i ett durkslag och sila över bullarna tills de får önskad topping.

*Bakprotein är koncentrerat vassleprotein. Det finns olika märken, One bake rekommenderas eftersom det inte innehåller något sojalecitin. Om man inte har bakprotein hemma går det lika bra utan.