Spenatköttfärssås

DT   5 januari, 2015   Kommentarer inaktiverade för Spenatköttfärssås

En ny favorit här hemma är köttfärsås med spenat. Det började med att jag inte hade alla ingredienser hemma för att göra en köttfärsås och då börjande jag titta runt i frysen vad som fanns där och hittade hackad spenat. Tänkte för mig själv att spenat är ju gott och köttfärs är gott man kanske kan kombinera dessa. Sagt och gjort så började jag hacka upp lök och vitlök, fräste sedan på kalvfärs (går lika bra med blandfärs) kryddade med salt, 5-peppar, paprikapulver, persilja och lite soja. När färsen började bli klar så hällde jag över ca 2 dl fryst hackad spenat blandade runt tills den tinade och hällde sedan på ca 1-2dl grädde. Det fick puttra en stund och vips så var maten klar. Vi serverar gärna riven vitkål, fetaost, vitkålssallad eller potatis till.

4 ports
700-800 g färs
1 gul lök
1-2 vitlökar
salt
5-peppar
persilja
soja
2 dl hackad spenat

Smaklig måltid!