10km promenad via Prästtjärn

DT   3 januari, 2015   Kommentarer inaktiverade för 10km promenad via Prästtjärn

Idag blev det en lite längre promenad än jag hade tänkt mig. Jag var lite stel i benen och armarna efter gårdagens simning så det kändes lite skönt att komma ut och gå idag. Det blev en runda från Partille till Puketorp och sedan upp genom skogen till Björndammen.

Jag fortsatte sedan mot Prästtjärn och tänkte att jag kan gå lite till och beslutade mig för att gå in och gå längs med sjön. Eftersom jag är uppväxt i Partille så har jag sprungit runt den här fantastiska sjön fler gånger än jag kan minnas. Idag blåste det lite i skogen men det var en fantastisk dag och jag njöt och mindes alla gånger jag sprungit förbi sjön som tonåring både själv och med sällskap.
Runt själva sjön är det ca 2,5 km, när jag sprang runt den så blev det oftast även en lite avvikare ner mot kåsjön för att sedan vända tillbaka och avsluta vid Panncentralen. En jättefin trailstig som man än idag kan springa fastän den har ersatts av en snarlik runda på 7,5 km. På bilderna nedan ser ni sjön.

När jag och min fru letade efter hus så tyckte jag att vi skulle leta lite extra i Partille dels för att det är väldigt nära stan, bra kommunikationer men framför allt så finns naturen runt hörnet. Även om man inte är någon löpare så kan man inte annat än njuta av naturen i Partille, Vildmarksleden, Bohusleden utanför dörren och de två superfina sjöarna Prästtjärn och Kåsjön, den senare är enligt mitt tycke den finaste och fräschaste sjö i hela Göteborgsområdet.
Imorgon är det vila som gäller 🙂