Kalvfärsbiffar med rivna rödbetor i gräddsås

DT   22 december, 2014   Kommentarer inaktiverade för Kalvfärsbiffar med rivna rödbetor i gräddsås

Igår kväll blev det hemma gjorda kalvfärsbiffar med rivna rödbetor och till det en god gräddsås.

4 pers
750 g kalvfärs
1 ägg
1 rödbeta
salt
5 peppar
koriander
paprika krydda
1 vitlök
2,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1-2 msk soja

Riv rödbetan på ett rivjärn (grova sidan), blanda ihop alla ingredienser, pressa vitlöken och knåda ihop färsen ordentligt. Forma till biffar och stek varje biff så att den får en fin yta. Rör ihop grädde, crème fraîche och soja och låt biffarna sjuda i ca 15 min.

Till det så hade jag en vitkålssallad (bas receptet hittar ni längst ner till höger under recept) den här gången så rev jag vitkålen på ett rivjärn (grova sidan) övriga ingredienser knaperstekt bacon, majs, mozzarella och riven ost. Blanda ihop allt med äppelcidervinäger, olivolja, pumpafröolja (bučno olje) och lite kallt vatten.