Chokladtryffel!

DT   14 december, 2014   Kommentarer inaktiverade för Chokladtryffel!
En riktigt god tryffel som gick åt som smör i solsken förra julen. Dags för en ny laddning inför årets jul.

Ingredienser:

2 dl vispgrädde
1 msk ekologisk honung
300 g mörk choklad (jag körde en 70% och 86% hälften av varje)
30 g smör

Ren kakao att rulla bitarna i..

Gör så här:

Hetta upp grädde och honung i en kastrull, smält chokladen med smöret i vattenbad.

Blanda allt ordentligt och frys in hela formen. Ett tips är att lägga bakplåtspapper i botten av formen och upp på kanterna lite för då kan man dagen efter få ur tryffeln väldigt enkelt.

Ta upp tryffeln och skär den frysta fudgen i bitar, rulla i ren kakao, förvaras i frysen.

Vill man modifiera så kan man t ex tillsätta lite flingsalt och lakritspulver, för att få en god saltlakritssmak.