Butternutbröd – recept från Colting

DT   13 december, 2014   Kommentarer inaktiverade för Butternutbröd – recept från Colting
Sedan en tid tillbaka så prenumererar jag på triathleten Jonas Coltings nyhetsbrev och idag måste jag bara dela med mig av ett recept som han hade med i sitt senaste nyhetsbrev. I skrivande stund så har jag brödet i ugnen och det skall bli mycket spännande och se hur det kommer smaka. Det börjar dofta pepparkaka i huset :).

BUTTERNUTBRÖD – pepparkakssmakande bröd

7 dl finriven butternutpumpa
4 ägg
2 dl kokosmjöl
0,5 dl smält kokosolja
1 msk pepparkakskrydda
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk pressad citron
Pumpafrön

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Skala och riv pumpan.
Blanda pumpan med ägg, kokosolja, och pressad citron.
Blanda ihop kokosmjöl, kryddor och bikarbonat.
Blanda ihop allt och klicka ut i en form klädd i bakplåtspapper.
Strö över pumpafrön. (Jag hackade till pumpafröna lite så att de inte skulle bli så stora)
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timma.