Äntligen ett pajskal som är gott!

DT   26 november, 2014   Kommentarer inaktiverade för Äntligen ett pajskal som är gott!

Många av er har säkert märkt vid det här laget att vi försöker att minimera intaget av både kolhydrater och socker (LCHF). Nu har jag äntligen hittat ett pajskal som är riktigt gott, där skalet inte blir mjukt och degigt utan lite krispigt, påminner mycket om traditionella pajskal som är gjorda på vetemjöl.

Igår gjorde jag en köttfärspaj som blev väldigt god.

Köttfärspaj 4-5 portioner

Pajskal:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 msk psylliumhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda därefter i resterande ingredienser och knåda eller vispa ihop degen. Smöret skall vara rumstempererat. Knåda ihop degen och och tryck ut degen i önskad pajform. Ställ in i kylen i ca 30min. Förgrädda pajskalet i 7-9 min på 175 grader.

Fyll din paj med önskat innehåll, jag hade stekt köttfärs och kryddat det med vitlök, lök, lite soja, salt, peppar och persilja. Sedan blandade jag ihop 5 dl crème fraîche med riven ost, salt, peppar, persilja.

Häll i köttfärsen strö över lite riven ost häll sedan över crème fraîche blandningen, garnera med lite tomat och rödlök och grädda i ca 20 min

Servera gärna pajen tillsammans med  t ex min vitkålssallad eller en vanlig blandsallad.